I AM YOU

Tyvärr kommer det inte bli något bloggande idag för jag ska iväg och blir borta nästan hela dagen, jag ska försöka slänga in ett inlägg ikväll. Jag lovar att jag ska ta igen detta imorgon då jag har tid, hoppas ni alla får en fin dag / Kram Lieeya


(Bilden till vänster är tagen från We It och du hittar också den på min
We It sida, klicka på hjärt ikonen i menyn för att komma dit)








EN MYCKET ROLIGT SAK


Då och då går jag in och kollar på populärt inne på Bloglovin´ under konst då så klart och nu fick jag en liten chock när jag fick syn på att mitt senaste inlägg ligger som nummer sex, en riktigt rolig sak. Tror aldrig nått av mina inlägg har legat där innan?! Sorry för lite halv kass uppdatering idag men har haft huvudvärk hela dagen så skyller lite på det, jag har dock fixat klart min målning och är nöjd med den så imorgon lär den komma upp på bloggen kan jag lova.

MINA FÖRSTA KOLPENNOR - MJUK, MEDIUM & HÅRD


Har precis varit i väg en stund för att leta efter en ram till min målning men hade tyvärr ingen tur nu ihäller. Dock så fick jag tag på kolpennor, har velat testa det jätte länge nu så blev mycket glad när jag fick tag på det iallafall. Så jag ska testa dom någon dag så lovar jag er att säga vad jag tycker. Har ni testat kolpennor någon gång?

Jag var också iväg för att köpa ett stort vitt A2 papper som jag ska klippa till och ha som bakgrund i tavlan, har det på "Red Beauty" så tyckte att det skulle passa bra till denna också, dels för det är snyggt och dels för att de ska ju hänga bredvid varandra (tror jag).

EVERYTHING HAS AN END


Då kör vi det sista nu då.. vill egentligen inte göra klart målningen för vill fortsätta måla men tyvärr har allt ett slut. Ska som sagt bara fixa några små detaljer så förhoppningsvis kommer målningen upp på bloggen idag men lovar ingenting, har fortfarande inte kommit på något bra namn på målningen.. hoppas jag kommer på nått snart, kom gärna med fler förslag.

RUNS COLOR


Nu har jag verkligen inte mycket kvar på målningen så idag blir det till att fixa till det sista och sedan är den klar. Har dock inte fått tag på någon ram än så får ta och fixa det. Idag är det en vecka sedan jag började med den, herregud vad det har gått snabbt.. och roligt har jag haft, riktigt roligt att måla så testa det nu.

BYE ROSE AND BYE COLOR


Jag har hela tiden tyckt att någonting med målningen har inte riktigt stämt och nu tog jag ett hastigt beslut och det visade sig vara det rätta så det var ju tur det. Jag löste det hela genom att måla över rosen och strecken med färg i håret. Och nu tycker jag den ser tusen gånger bättre ut, dock är den inte färdig än så jag ska låta den torka nu och sedan fortsätta.
Vad tycker ni.. bättre nu eller innan / med eller utan ros och färgade streck i håret?

FULLT UPP MED LITE AV VARJE


Just nu håller jag på med lite av varje.. jag hoppar mellan att måla, fixa med de tre teckningarna och att jobba med en ny Step By Step, så har fullt upp med lite av varje. Step By Step kommer upp så fort den blir färdig/när jag har tid. Hoppas ni alla har haft en bra helg

THREE DRAWINGS BY LIEEYA


Jag sitter och fixar lite med de tre teckningarna som jag lottade ut.. vill få iväg dom så fort som möjligt får se om jag hinner få iväg dom imorgon annars får det bli på tisdag. Annars idag ska jag nog försöka bli klar med min målning, har inte så värt mycket kvar ju så det ska nog funka. Nästa vecka vill jag göra en teckning känner jag, så ska börja fundera lite på idéer och så.

DIFFERENT KIND OF LOVE PÅ TYGKASSE?

Jag lekte med lite idéer och denna fastnade jag mest för.. mitt tryck "Different Kind Of Love" på en tygkasse. Tyckte det blev ganska gulligt, men tror mest de beror på fåglen.

Vad tycker ni, var det fint och skulle ni kunna tänka er att
köpa den om den fanns?















VAD SKA MÅLNINGEN HETA?..



Jag vet att bloggen kanske inte är den roligaste just nu?! Jag uppdaterar bara om min målning typ men det är den jag håller på att fixa med hela tiden så därför blir det så.. tråkigt jag vet. Ska bli bättre jag lovar! Imorgon ska det komma bättre och roligare inlägg och inte bara om min målning. Den börjar bli färdig iallafall har lite kvar att fixa med men nu är ju frågan vad ska målningen heta?
Ni har kanske något förslag?!

Idag ville jag få så mycket gjort men tyvärr blev det inte så har mer eller mindre bara suttit och målat hela dagen och inte hunnit med någonting annat.. var tar tiden vägen?! När målningen är färdig får jag ta tag i det jag inte hunnit nu när jag varit upptagen med den helt enkelt.

COLOR SPLASH



Här är två bilder på vad jag har gjort idag.. så på den understa bilden ser ut är så långt jag kommit men ska fortsätta en stund till nu och jag har en del kvar att göra så att ni vet. Och nu ska jag ta och fixa det jag skrev om innan idag hoppas verkligen det blir bra.. mer om det när jag väl får de.

EN SMULA INREDNING





Jag har varit iväg lite snabbt för att leta någonting att ha denna blomman på och fick äntligen tag på någonting som tyckte om och blev super nöjd, jag letade även efter en ny ram som jag ska ha min målning i när den är färdig men hade mindre tur med det så får fortsätta leta helt enkelt.. den är ju inte färdig än så har lite tid på mig att hitta någon. Nu ska jag däremot börja måla.. ska först testa massa saker på ett pappar så jag inte gör fel och sabbar hela målningen, uppdaterar lite senare med hur det går.

AND THE ART CONTINUES


Bild We It



Idag blir det att fortsätta måla och fixa hade jag tänkt.. målningen börjar bli färdig nu, har mer eller
mindre bara bakgrunden kvar. Idag ska jag också beställa en sak som jag inte tänker berätta vad
just nu utan så fort jag får hem det så får ni reda på det så håll utkik i bloggen. Idag hade jag också
tänkt hinna med att fixa en ny header.. är redan trött på den jag har plus jag vill göra lite andra
ändringar på bloggen också men vi får se hur långt jag hinner..

NU PLOCKAR JAG UNDAN FÖR IDAG


Så här långt kom jag på målningen idag.. kanske inte ser så mycket ut men det har varit massa pillande och har målat om rosen och lite så. Så nu plockar jag undan alla målarsaker för idag för nu blir det snart middag och sedan fredagsmys med familjen.
Hoppas ni alla får en super mysig fredags kväll.


Vinnarna från tävlingen är dragna och ni hittar dom här.
Jag kommer kontakta er lite senare via mail.

VÅGAR LITE MER PÅ DENNA MÅLNINGEN


Nu har jag målat håret svart.. har tagit tejp över de färgade linjerna så därför syns de inte just nu men de kommer göra det senare. Nu ska jag måla kanterna tex där vid rosen, än så länge är jag riktigt nöjd med denna målningen tycker man ser en utveckling om man gemför med "Red Beauty" och med denna har jag vågat lite mer för det största problemet med mig är att jag är så himmla petig med arbeten jag gör, det måste bli perfekt osv, men jag jobbar på de och förhoppningsvis blir det bara bättre och bättre.

RED, BLUE, GREEN, YELLOW, ORANGE AND WHITE



Här är en bild på vad jag sysslade med igår.. målade nästan ingenting för hade lite ärrenden att göra och sen på kvällen var jag trött och då ville jag inte måla pga de eftersom jag inte vill göra nått jag sedan kommer ångra. Så de jag gjorde igår är de färgade strecken i hennes hår.. vet att de ser lite roligt ut nu men idag ska jag måla resten av håret så efter det ska det förhoppningsvis bli snyggt. Jag ska också fylla i lite mer färg i rosen och sedan får vi se vad jag mer gör.

Jag ska också skriva ut vilka vinnarna blev i min tävling där jag lottade ut tre teckningar:
Love Explosion By Lieeya, Trying och Different Kind Of Love.

FICK EN MYCKET GLAD ÖVERASKNING


Jag fick mig precis en mycket glad överaskning.. gick och för att kolla bubblar listan och fick syn på att jag ligger som blubblare Nr 1. Alltid lika roligt när man är med på den listan och detta är andra gången jag ligger som nr 1 och fler gånger hoppas jag det blir.

1,5 TIMME KVAR PÅ TÄVLINGEN!



Sorry för super dålig uppdatering idag men i konst väg har jag inte kommit mycket längre idag. Jag har fyllt i lite färg i håret men det är också de enda. Dock ska jag fylla i det för tredje gången nu men sen händer det nog inte mycket mer förens imorgon då jag ska måla resten av håret och kanske börja med bakgrunden.

Btw, Glöm inte att min tävling avslutas klockan 21:00

I'M PAINTING THE WORLD COLORFUL



Om ni undrar vad jag sysslar med så sitter jag och målar. Har precis fyllt i med lite färg i håret och nu ska jag låta det torka och sedan fylla i det igen. De ser kanske lite konstigt ut just nu men tror det kommer bli bra när håret blir helt färdigt. Jag vill att denna målningen ska bli väldigt färgglad och jag älskar när man blandar massa "starka" färger så det är de jag strävar efter iallafall.

DAGENS BLOGG - LIEEYA.BLOGG.SE


Men kolla så fint detta är! Jag blev dagens blogg idag och den allra första bloggen hur roligt som helst detta gjorde verkligen min dag. Alla kan vara med och bli dagens blogg, gå in på http://dagensfavorit.blogg.se och anmäl dig så kanske du också blir dagens blogg. Tycker detta är en super rolig idé där man kan hitta nya och spännande bloggar.

NU KAN JAG SE HYFSAT PROFFSIG UT



Nu har jag äntligen fått tag på ett förkläde som jag ska ha när jag målar för sist så hade jag ingenting och då märkte jag att de hade kommit lite färg på kläderna. Plus man känner sig lite extra proffsig ut nu.. haha! Jag sitter och målar för fullt, har inte kommit så värst långt men denna gången vill jag ta tog tid på mig så det går sakta men säkert framåt.
Kan lägga upp en bild lite senare på hur långt jag kommit.

DIFFERENT KIND OF LOVE PÅ WE ♥ IT



Nu finns även min teckning "Different Kind of Love" på We It så nu tycker jag att ni ska ta och gå in och ge den ett hjärta. Den bilden som är ovanför min teckning där en tjej gråter.. hur underbar är inte den på en skala?! Blev helt kär i den direkt, det är någonting som blir helt underbart när man ritar att en person gråter.. det blir fint på något sätt. Och tårarna på den målningen ser helt verkliga ut så jag tycker ni ska gå in och ge den ett hjärta med.

Nu ska jag plocka fram mina färger och fortsätta måla.. tror faktist jag ska ta och måla rosen i
två blåa färger, men har inte riktigt bestämmt mig än så vi får se.

SHARP BLUE


Jag bestämde mig för att börja lite smått med att måla ögat.. så på bilden här ovan har jag precis börjat måla de blåa. Nu har jag även målat i lite svart och imorgon blir det att fortsätta. Jag älskar verkligen känslan när man målar.. man är glad och förhoppningsfull och det är så spännande att låta penselen jobba så nu ser jag verkligen fram emot morgondagen då jag ska fortsätta på min nya målning. Kanske ska ta och göra en ny Step By Step?! Men vet inte riktigt vad jag ska göra denna gången.. kanske någonting med målning?

SOMETHING NEW.. SOMETHING GOOD?!



Idag har jag kommit så här långt.. är nöjd än så länge men kan inte bestämma mig riktigt om jag ska lägga till någonting mer? Varför det är tomt på vänsta sidan på teckningen vill jag inte riktigt berätta utan det får ni helt enkelt vänta med och se.. så frågan är man man ska börja måla ögat idag?

DIFFERENT KIND OF LOVE


Denna teckningen började som en skiss till mitt lilla projekt "Sju skisser, Sju dagar". Jag blev nöjd med skissen och därför bestämmde jag mig för att jobba vidare med den då jag skuggade ansiktet, fåglen, trädet/grenen och gjorde rött i de tre hjärtan på teckningen. Det jag vill förmedla med bilden är väl rätt uppenbart.. kärleken mellan ett djur (i detta fall en fågel) och en människa. Alla har vi eller har haft ett djur som vi har älskat och är rädd om.

Teckningen är tecknad på A5 papper med HB, 6B, 7B, 8B, Svart Fineliner och Röd Tuschpenna.
(Gilla gärna detta inlägget på Bloglovin´)

FRAM MED A3 BLOCKET OCH BÖRJA SKISSA


Nu har mitt underbara A3 block åkt fram för andra gången och det är nu tänkt att jag ska börja skissa på min andra målning. Jag är helt glad och ser verkligen fram emot detta.. har en lite idé jag vill göra så jag hoppas det blir som jag vill. Denna målningen ska match den andra målningen jag gjorde "Red Beauty" (ni ser den på bilden). Så jag ska då använda typ samma färger men då göra någonting helt annat motiv.

Btw, jag har bestämt mig för att teckningen "Different Kind Of Love" är färdig.. det blev ingen bakgrund eller färg på håret för jag är nöjd med den som den är och vill inte förstöra den. Den kommer upp lite senare här på bloggen och som miniatyr i menyn.

FÖR FYRA MÅNADER SEDAN - IGÅR

Vänster bild: Fyra månader sedan | Höger bild: Igår
Hahah, jag skäms egentligen för att visa detta för kolla på den vänstra bilden.. hur kunde jag tycka att den var snygg?! Men det roliga är iallafall att man ser vilken utveckling jag har gjort på fyra månader och det ska bli roligt att se om yttligare fyra månader om jag har utvecklas ännu mer.

TECKNINGEN TRYING PÅ WE ♥ IT



Nu finns min teckning "Trying" på We It så nu tycker jag alla ska gå in och ge min teckning ett hjärta. Inget måste bara om ni vill.. glöm inte att ni kan följa mig på We It, du klickar bara på hjärtikonen i menyn så kommer du till min sida. Jag har glömt att säga att jag tycker det är super roligt att några har lagt till mig. Ska bli lite flitigare med att hjärta bilder jag gillar.

PRETTY RED


Jag håller fortfarande på att fixa med teckningen "Different kind of Love" blir inte riktigt som jag vill men nu är jag väl inne på att låta håret vara vitt och skugga bakgrunden lite så får vi hoppas att det blir snyggt. Ska försöka göra färdigt den nu och då kommer den upp imorgon.

JAHA.. HUR GÖR JAG NU DÅ?


Jaha.. hur ska vi göra med hennes hår nu då? Kan inte bestämma mig.. låta det vara som det är eller skugga det? Och ska jag skugga bakgrunden lite sen eller bara låta det vara vitt? Får nog ta och fundera lite innan jag gör någonting..

STEP BY STEP: NÄSA


Här kommer en ny Step By Step, och denna gången blev det hur man tecknar en näsa. Jag vet att det ser lite snett och konstigt ut vissa bilder men de är pga att jag har fotat det lite snett och så. Men jag hoppas ni ser på ett ungefär hur man gör, detta är de lättaste sättet att göra de på och jag tycker slutresultatet blir snygg. Ett litet tips är att fylla i nästippen med svart fineliner för då blir yttligare lite snyggare, men det är ju en smaksak.

NEW WEEK



Då var det en ny vecka igen då, på bilden ovan kan ni se förra veckans projekt första skiss. Senare idag så lär det komma upp då jag skulle vilja att ni röstade på den skiss ni tyckte blev bäst. Annars idag ska jag uträtta lite ärenden och sedan hade jag tänkt göra en ny Step By Step och så ska jag skugga färdig skissen/teckningen "Different Kind Of Love" efter det får jag se om jag kanske börjar skissa på en ny målning eller om jag kanske börjar på en ny teckning..

DÅ BÖRJAR VI PÅ PROJEKTETS SISTA SKISS



Då har det tid att börja med mitt lilla projekts sista skiss.. vad ska vi hitta på för någonting idag?! Tror jag har en liten idé som jag hoppas blir bra, men det vet man ju aldrig. Som jag skrev igår som kommer jag (beroende på när skissen blir inscannad i datorn) att lägga upp alla sju skisser jag gjort så får ni rösta på den ni tycker mest om. Ska försöka scanna in den så fort den blir klar men om det blir sent så kommer röstningen att bli imorgon.

LIGGER SOM BUBBLARE NR 9 IDAG


Alltid lika roligt att se när man ligger som bubblare, denna gången ligger jag som nr 9. Och det märks att folk brukar gå in och kolla där för jag har redan haft ganska många som har varit inne på min blogg, riktigt roligt. Jag hoppas ni gillar det ni ser och stannar kvar.

Som jag skrev i inlägget under detta så började jag skugga på min skiss igår och jag ska fortsätta med det nu tänkte jag innan jag börjar på projektets sista skiss. Annars idag ska jag bara röja undan lite för det ser som vanligt hemskt ut på mitt skrivbord/arbetsbord.. att jag aldrig lär mig att plock undan, haha!

Btw, ser att jag nästan har femtio som följer mig via bloglovin´super roligt måste jag säga! För någan dag sedan skrev jag detta också men den dagen tappade jag två lite tråkigt men hoppas de kommer tillbaka igen. Men nu har jag fått två nya så jag hoppas verkligen ni stannar. Glöm inte att jag sagt att vi få fira lite när jag når prick 50.

EN AV MINA TOP TRE BÄSTA


Idag började jag skugga denna skissen lite, har inte kommit så långt men denna hamnar lätt på min top tre lista över det jag är mest nöjd över. Plus tycker den blev så himmla söt på något sätt, kärleken mellan oss människor och djur. Jag orkar tyvärr inte fortsätta med denna idag för är riktigt trött och det har varit en lång dag, ser fram emot imorgon.. den sista skissen ska göras, ska bli spännande att de vad det blir av de. Tänkte jag sedan skulle publicera ett inlägg med alla de skisser jag gjort under dessa (snart) sju dagarna, så får ni rösta på eran favorit och så säger jag vilka jag tycker om och vilka jag inte tycker om.

TIME TO SKETCH


Då var det hög tid att börja med den näst sista skissen.. vad ska vi hitta på för någonting denna gången? Den skissen jag gjorde igår är nog den jag är allra nöjdast med så blir svårt att slå den men ska försöka göra en lika bra iallafall. Skissen kommer upp på bloggen ikväll så håll koll.

FYRA SVARTA FINELINER 0,4 mm


(På bilden ser ni min svarta bläck penna som jag brukar använda till skisser och teckningar men
nu ska jag använda mina nya fineliners istället och de är de fyra som ligger underst)


Jag har tidigare fyllt i det mesta med min svara bläckpenna som verkligen är super bra, den har tunn spets och torkar fort men nu börjar den ta slut så tyckte det var hög tid att ta och skaffa mig några fineliner istället så nu har jag köpt fyra stycken med 0,4 mm spets. Så det blir att testa dom på dagens skiss som jag tyvärr inte har hunnit börja med än. Finliner är verkligen någonting jag rekomenderar, tycker det blir super snyggt att fylla i en teckning med det, speciellet läpparna då de sticker ut lite extra.

IT´S A NEW DAY WITH NEW OPPORTUNITIES


Bild tagen från WE IT


Mitt lilla projekt börjar gå mot sitt slut, har bara två skisser kvar att göra. Efter det ser jag verkligen fram emot att ta fram mina akvarell och akryl färger och börja måla. Idag ska jag göra den näst sista skissen (får se vad det blir), har sagt länge att det är tid för en ny tävlingen så får väl ta och fixa det känner jag, och så vill jag börja skugga och fixa med skissen jag gjorde igår "Different Kind Of Love", tror faktist att det kan bli riktigt bra.

VARFÖR TECKNAR DU BARA ANSIKTEN?

Varför tecknar du bara ansikten? Vill du inte utveckas genom att teckna annat också?

Svar: Anledningen till att jag bara tecknar ansikten är för att det är de jag vill utveckas inom, jag älskar att tecka ansikten och det finns så mycket man kan göra. Dock håller jag på att försöka ändra mig lite och inte teckna samma hela tiden för det blir ju lite tråkigt men detta tar lite tid och jag får ju ursäkta mig lite genom att säga att jag bara har tecknat i fyra månader. Jag vill gärna teckna annat också men dock vill jag ha med ett ansikte men även lite annat på en teckning. Kanske i framtiden så ändrar jag mig och vill teckna annat också men just nu är jag nöjd med det jag gör och vill utveckas inom det.
En läsar fråga:
Varför tecknar du bara ansikten? Vill du inte utveckas genom att teckna annat också?

Svar: Anledningen till att jag bara tecknar ansikten är för att det är de jag vill utveckas inom, jag älskar att tecka ansikten och det finns så mycket man kan göra. Dock håller jag på att försöka ändra mig lite och inte teckna samma hela tiden för det blir ju lite tråkigt men detta tar lite tid och jag får ju ursäkta mig lite genom att säga att jag bara har tecknat i fyra månader. Jag vill gärna teckna annat också men dock vill jag ha med ett ansikte men även lite annat på en teckning. Kanske i framtiden så ändrar jag mig och vill teckna annat också men just nu är jag nöjd med det jag gör och vill utveckas inom det.



VAD HAR DAGENS SKISS ATT ERBJUDA?..


Då var det tid att börja skissa på skiss nummer fem.. bara tre skisser kvar nu och jag tror inte detta lilla projektet var riktigt min sak. Lite press att prestera någonting bra och så blir allt bara fult och fel.. men jag kanske kommer på nått annat projekt lite längre fram. Idag vill jag göra nått som är annorlunda från vad jag brukar göra.. men frågan är ju vad?! jaja, det löser sig nog.. skissen kommer som vanligt upp lite senare idag.

DE TVÅ KONSTBLOGGAR LIEEYA LÄSER..


De flesta som tycker om konst läser Kan Dees blogg, en otroligt härlig blogg med många fina teckningar och massa inspiration får man. Jag har läst hennes blogg ända sen hon startade den, minns inte riktigt hur jag hittade den mest troligtvis via bloglovin´.



En annan konstblogg jag läser är http://ennelin.blogg.se/, älskar hennes teckningar och när hon målar med akvarell. Så läser du inte hennes blogg tycker jag du ska börja göra det nu. Har för mig att jag hittade hennes blogg när jag kollade igenom lite konstbloggar på bloglovin´.


För övrigt läser jag typ ingen blogg.. ibland går jag in och läser Carolina Gynnings. För någon dag sedan bad jag er tipsa om konstbloggar men tyvärr är jag rätt kräsen eller vad man ska säga och har svårt att tycka om bloggar. Jag kan tycka att en person tecknar riktigt snyggt men det fattas liksom någonting, lite störigt för jag vill jätte gärna läsa fler. Men det kommer kanske, fick ett tips om en blogg igår och den verkar faktist riktigt bra så har kanske snart tre jag följer.

Fortsätt tipsa om bra konstbloggar är ni snälla!

STEP BY STEP: ETT ÖRA


Här kommer en Step By Step på hur du tecknar ett öra. Det blev kanske inte världens bästa öra men man ser iallafall att de ska föreställa det hoppas jag. Man kan teckna öron på lite olika sätt och de beror ju också på hur personen har huvudet. Men detta sättet tycker jag är det allra smidigaste sättet och jag hoppas ni förstår på ett ungefär hur man gör, annars är det bara till att slänge iväg en kommentar och fråga.

SKUGGA LITE HÅRDARE I FRAMTIDEN KANSKE?!


Här är bilden jag snackade om igår. Jag är extra nöjd med skuggningen, skuggade lite hårdare än vad jag brukar men tyckte det blev riktigt snyggt faktist. Annars ser dom alltid så bleka ut tycker jag så kanske ska börja skugga lite hårdare i framtiden?! I min nya skissbok så är kvalitén på pappret helt annorlunda än vad jag är van vid, detta är rätt glansigt och riktigt lätt att skugga på så kan nog ta och skaffa mig lite mer glansigt papper i A4 eller A3. Det jag hatar med bilden är den så kallade näsan.. rätt katastrof blev den, men men.. sånt som händer.

Igår så gjorde jag en ny Step By Step som lär komma upp på bloggen lite senare idag och jag hoppas ni kommer gilla den. Annars idag ska ska jag göra skiss nummer fyra, kanske hinner jag göra en ny Step By Step tills imorgon?!

JOBBADE VIDARE LITE MED SKISSEN


När jag var klar med skissen så bestämmde jag mig för att jobba vidare med den lite så jag skuggade ansiktet, halsen och läpparna. På bilden så ska jag börja skugga läpparna har bara fyllt i med blyerts änsålänge och ansiktet och halsen är inte alls skuggad på denna bild. Scannade nyss in bilden i datorn och jag måste säga att på denna bilden blev jag extra nöjd med skuggningen så jag tänkte jag kanske skulle visa den imorgon (om ni vill se den då). Annars så gillar jag läpparna på denna bilden, lite annorlundare än vad jag brukar göra för på denna så är dom mer rund eller vad man ska säga.. ni kanske förstår vad jag menar?!


Jag måste också tillägga att gud vad roligt att jag snart har 50 stycken som följer mig via Bloglovin´ riktigt roligt måste jag säga och den dagen jag når 50 måste vi ju fira lite smått här i bloggen, eller vad säger ni? 

VAD TYCKER NI OM DE NYA UTSEENDET?



Igår märkte jag att bloglovin hade bytat utseende och gjort massa ändringar och jag vet inte riktigt vad jag tycker om detta.. Jag kan tycka att allt ser snyggare ut men ett stort fel tycker jag att nu när man klickar på en kategori (i detta fallet konst) så får man upp topbloggare och vill man se bubblarna så måste man trycka på en knapp och jag tyckte de var så mycket bättre när topbloggarna och bubblarna var bredvid varandra. Men man vänjer sig väl..
vad tycker ni, bättre nu eller innan?

VAD HAR DENNA DAGEN ATT ERBJUDA?..


Bild We It


Sorry för ingen uppdatering förens nu men har haft lite saker att stå i men nu tänkte jag iallafall att jag skulle börja med min tredje skiss.. denna gången ska den blir bra också.. gårdagens blev ju katastrof sorgligt nog. Jag tänkte också jag skulle försöka hinna göra en ny Step By Step.. ett tag sen nu, men vet inte riktigt vad jag ska visa för nått men de löser sig nog.. har fått in lite frågor som jag kanske ska ta och svara på i bloggen..?! Får se vad jag hinner 

TACK ERA FINA MÄNNISKOR

Jag har glömt att säga att jag uppskattar verkligen er fina människor som läser min blogg varje dag, det betyder enormt mycket för mig och jag hoppas ni gillar min blogg, mest troligtvis är det ju någonting ni gillar eftersom ni kikar in igen. Men det betyder massor iallafall och tack till alla er som kommenterar mina inlägg, det betyder också massor så jag hoppas ni fortsätter med detta nu. Love, Lieeya 


Bild från WE IT


DÅ KÖR VI ANDRA SKISSEN..


Nu är det tid att börja med projektets andra skiss och går dagens skiss var riktigt rolig att göra för man sitter typ bara och "kladdar" och tänker inte så värst mycket på vad man egentligen gör och så blir det endån bra på någonting sätt.. kanske inte ska säga för mycket nu, denna skissen kanske inte blir alls bra men som jag har lovat så kommer jag lägga upp alla skissar så det återstår att se. Skiss nr 2 kommer upp senare idag.

MIN STORA KAN DEE TAVLA - REMEDY


Detta är "min stora Kan Dee" tavla som jag kallar den. Tycker dock den är större i verkligheten än vad den ser ut på bild, men men.. Remedy heter den iallafall. Jag köpte denna och min andra Kan Dee tavla förra sommaren och jag bara älskar dom, helt underbara. Speciellt Remedy tavlan.. nu ska jag bara hitta ett bra ställe att ha den på.

Jag är färdig med projektet första skiss och den lär komma upp på bloggen lite senare.. så kika in då igen!

FRAM MED SKISSBOKEN OCH BÖRJA SKISSA..


Då har jag plockat fram min skissbok, peneraser, stiftpenna och svart bläckpenna. Detta är de jag kommer att använda mig av när jag ska göra mina skisser och jag ser verkligen fram emot detta. Resultatet lär komma upp lite senare idag.

De var några som var nyfiken på vilken tavla jag mer hade av Kan Dee den jag kallade "Mina Stora Kan Dee" som jag inte riktigt vet var jag ska ha den så jag tänkte ta en bild på den sen så att ni får se vilken det är.

VAD LÄSER NI FÖR KONSTBLOGGAR?

Det skulle vara jätte roligt om ni som läser min blogg kunde tipsa om de konstbloggar ni läser för jag läser bara två och det hade varit jätte roligt att ha flera. Så nu tycker jag alla som läser någon konst blogg ska kommentera och skriva vilken de läser och varför de läser just den.


Denna målningen har Carolina Gynning gjort och man kan
ju inte göra mycket mer än att älska den 

TÄNKER IDÉER MED MORGONDAGENS SKISS

Imorgon kör jag ju igång mitt lilla projekt "Sju skisser, Sju dagar", och jag sitter och funderar på lite idéer men kommer inte på någonting så där.. så vi får väl helt enkelt vänta och se vad det blir av det hela. det ska bli mycket spännande att göra den första skissen i min nya och första skissbok. Så glömm inte att kika in här på bloggen imorgon och en vecka framåt för att se hur mitt lilla projekt går. Imorgon kommer jag även att börja blogga som vanligt igen för nu i helgen har jag haft en del att göra men som sagt imorgon blir det som vanligt.


Bjuder på en härlig bild från We It

LIEEYA ANSWERS ON 14 QUESTIONS


Om du inte får välja blyerts, vilket är ditt favorit sätt att skapa konst?
- Oh vad svårt för det är blyerts jag är mest bekväm med att använda, men då måste jag nog säga penslen. Har dock bara gjort en målning hittils men tyckte det var härligt att använda sig av någonting man inte kan sudda ut och ta bort utan det gäller att tänka till innan man gör någonting.
Om du inte får välja blyerts, vilket är ditt favorit sätt att skapa konst?
- Oh vad svårt för det är blyerts jag är mest bekväm med att använda, men då måste jag nog säga penslen. Har dock bara gjort en målning hittils men tyckte det var härligt att använda sig av någonting man inte kan sudda ut och ta bort utan det gäller att tänka till innan man gör någonting.

Vill du jobba/utbilda dig till något inom konst?
- Som det ser ut nu så skulle jag jätte gärna vilja gå någon kurs inom konst och även i framtiden så skulle det vara roligt att få jobba med någonting som man verkligen brinner för, så det blir ett ja på båda dom.

Ungefär hur lång tid tar det att göra en teckning för dig?
- Oh, det är så olika och så svårt att säga för jag brukar inte hålla koll på tiden när jag tecknar utan jag bara jobbar på och då blir det avbrott lite då och då så kan tyvärr inte svara på det men jag ska försöka hålla koll på tiden nästa gång jag gör en teckning.

Hej Lieeya! Jag vill säga att jag ÄLSKAR din blogg och jag har faktiskt precis varit på C&L och köpt en stompf (tror det stavas så) så att jag kan öva på dina guider mer. Jag är 13 år och ÄLSKAR konst! Har du något tips som gör att jag kan bli bättre?
- Men herregud vad du är gullig. Blev så himmla glad när jag fick syn på din kommentar och att du gillar det jag gör. Vad roligt att du har varit iväg och köpt dig en Stompf det är typ det allra bästa hjälpmedlet man kan ha. Mitt tips till dig är bara att kämpa på, ge inte upp utan fortsätt att teckna och var inte rädd för att testa på nya saker.

Hurudan musik brukar du lyssna på medan du tecknar?
- Oftast så lyssnar jag faktist inte på musik när jag tecknar, tycker det är riktigt skönt att bara sitta ner i lugn och ro med sina egna tankar när man håller på att skapa en teckning eller målning. Men såklart händer det ibland att jag vill lyssna på någon musik och jag lyssnar mest på pop och ballader som jag kan sitta och sjunga till.

Gud! Jag älskar dina bilder! :D Du är grymmt ducktig!!!!
Hur gammal var du när du började måla?
- Oh, tusen tack vad glad jag blir! Är så roligt att höra att det man gör uppskattas. Jag var 19 år då jag bestämmde mig för att börja teckna, innan dess var det absoulut ingenting jag sysslade med och jag hatade varje gång vi hade bild i skolan. Men jag bestämde mig en dag för att det var någonting jag ville lära mig och nu älskar jag det. Jag var 20 år då jag började måla, jag som sagt bara gjort en målning hittils men det kommer absolut att blir fler.

Hur ofta målar du?
- Jag målar inte så ofta utan föredrar att teckna med blyerts för det är de jag är van vid att göra men jag ska bli bättre på att måla med mina Akryl färger.

Ritar du av personer eller ritar du bara utifrån dina egna tankar?
- Jag tecknar bara utifrån mina egna tankar, tycker det är roligare att göra. Dock har jag inte testat att teckna av en person så det kanske kommer lite längre fram.

Var har du köpt din stompf?
- Mina Stompfar är köpta i Hässleholms Bokaffär men man kan helt klart köpa stompfar i de flesta bokaffärer eller på internet. Jag har storlekarna ett till sex men de jag använder allra mest är storlekarna tre och fyra, så dom storlekarna rekommenderar jag till alla att köpa.

Vad köper du ditt material?
- Mitt teckning material köper jag för det mesta i olika bokaffärer så som Bokia och Akademibokhandeln.
- Mitt målnings material köper jag på lite olika ställen, men det allra mesta köper jag i en Hobby affär vi har här i Hässleholm. De stället jag kan rekommendera är att ni köper det i någon hobby affär så som Panduro.

Hur mycket tid lägger du ner på din konst i veckan?
- Oh, det är massor! Jag skapar någonting varje dag mer eller mindre, för om jag inte håller på med någon teckning eller målning så brukar jag syssla med att göra Step By Step och lägga upp på bloggen. Eller så sitter jag och gör skisser som hamnar i kategorin "Snabba Skisser", så jag lägger ner ganska mycket tid på min konst.

Hur får du din inspiration?
- Oftast får jag min inspiration på We ♥ It, världens bästa sida. Annars kan det vara någon blogg jag varit inne på och så men jag gör alltid om det till min egen stil så vilket är mycket viktigt att man gör.

Måste säga att jag beundrar dig och hur du lyckats göra en sådan utveckling! Jag tycker själv mycket om att måla, men blir väldigt irriterad på att resultatet inte blir så bra som jag tänkt mig. Jag är inte dålig, och jag vet att jag skulle bli mycket bättre om jag övade mer. Har du något tips till mig?
- Tack så jätte mycket! Blir väldrigt rörd när jag läser detta och jag känner igen det med att man blir irriterad på att slutresultatet inte alls blir så som man vill men det är bara till att kämpa på öva hela tiden och försöka hitta sin stil. Man ska inte vara rädd för att göra någonting annorlunda.

Har du provat på andra sätt, tex lera, keramik, med mera?
- Nej det har jag inte gjort någon gång. Det är lite stor press med de eftersom man måste snabba sig lite för det stelnar och så men vem vet kanske kommer testa det någon dag.

EN ONÖDIG KOMMENTAR.. LIEEYA GEMFÖR

För snart fyra månader sedan:
För två dagar sedan:
När jag hade lagt ut min Step By Step: Ett Öga- på bloggen i fredags så fick jag en kommentar av en tjej som tyckte det var skit fult mer eller mindre och tyckte framför allt att mina ögonfransar såg helt konstiga ut och att man knappt såg dom. Jag kan köpa det med att dom kanske inte syntes så bra men hur kunde hon då tycka dom såg konstiga ut om de knappt syns?! Iallafall så tyckte jag det var en onödig kommentar men men.. men då fick jag syn på ett öga jag ritat för snart fyra månader sedan och var de allra första ögat jag någonsin ritade och jag tycker ju skillnaden är stor mellan det första ögat och de jag gjorde i fredags och kolla bara på ögonfransarna! Katastrof på den översta ju. Men jag ska erkänna att jag kan verkligen inte rita ögonfransar tycker jag.. är riktigt svårt och så blev jag hyfsat nöjd i fredags och så får man en sån kommentar..

Men nu ska jag lägga det bakom mig tänkte att de kunde vara kul att se hur jag har utvecklas.. jag tycker dom inte mitt senaste öga är perfekt men mycket bättre än det för fyra månader sedan! Och anledningen till att ögonfransarna inte syns så tydligt på Step By Step: Ett Öga- är för att alla de bilderna tar jag med en digitalkamera. Jag scannade sedan in bilden och det är den bilden ni ser här ovanför.

LITE NYTT PÅ MINA VÄGGAR

 


Förlåt för ingen uppdatering alls idag (tills nu då). Jag har fixat och donat i mitt rum hela dagen med att sätta upp massa saker på väggarna och så. Bla det ni ser på bilden har blivit uppsatt idag: Min sänglampa, Vit hylla och en av mina Kan Dee tavlor. Var meningen att jag skulle sätta upp min stora Kan Dee också men kunde inte riktigt bestämma mig vart jag ville ha den så de får bli en annan dag. jag har även satt upp den tavlan jag har gjort "Red Beauty" tänkte ta en bild på det imorgon. Bredvid den ska jag ha en annan tavla som jag också har gjort men har inte gjort den än.. haha! Tänkte jag kanske ska börja skissa på den snart?!

Frågestunden håller fortfarande på så det är bara till att fortsätta skicka in frågor i inlägget under detta.

WHAT DO YOU WANT TO KNOW ABOUT LIEEYA?



Det är en del som har kommenterat att jag borde ha en frågestund snart och nu känner jag att det kanske är tid att ha en. Jag vill helst att frågorna ha med konst att göra eftersom det är de min blogg handlar om så får vi se om jag även svarar på lite andra frågor om det kommer. Frågestunden kommer att hålla på tills jag skriver STOP i detta inlägget så det är bara till att fråga på och skriva så många frågor du vill. / Lieeya

STOP

STEP BY STEP: ETT ÖGA


Här kommer den tredje Step By Step och denna gången bestämmde jag mig för att göra ett öga. Jag ritar ögon på lite olika sätt men detta är nog de jag gör oftast och tycker blir bäst. Jag hoppas ni förstår på ett ungefär hur jag gör genom bilderna. Jag har bara använt mig av en HB penna och en Stompf man kan också precis som jag visade igår när jag gjorde Step By Step med läppar att fylla i lite detaljer med Svart Bläck eller en Svart Tuschpenna, jag valde dock att inte göra det i detta fallet.

DETTA KOMMER BLI EN NY FAVORIT

 


Jag fick tag på en skissbok som jag blev riktigt nöjd med. Tror verkligen detta kommer bli en ny favorit!. Jag vet att många andra skissar på ett mindre papper först och sedan tecknar "om" det igen på ett större men det har jag aldrig gjort utan jag brukar alltid bara teckna direkt på de pappret jag vill ha det på, men man kanske ska börja göra en skiss först?! Men denna boken ska först och främst vara till nästa vecka och sedan får vi se om jag fortsätter skissa i det, jag ska försöka bli bättre på det iallafall.

PÅ JAKT EFTER ETT LITET SKISSBLOCK


Nu ska jag försöka få tag på ett litet skissblock som jag ska ha till nästa vecka då mitt lilla projekt börjar, (Sju skisser, Sju dagar). Hade behövt ett A5 typ men får se om jag får tag på de.. för det är ju allra lättast att få tag på ett A4. Annars ska jag städa och fixa idag så blir kanske inte så roliga blogglinlägg men ska försöka iallafall.

Jag vill passa på att tacka er som har svarat på min fråga då jag ville veta mer om er läsare. Riktigt roligt att läsa och jag tror inte någon skrev att de saknade någonting vilket är bra ju. Jag ska bli bättre på Step By Step, ska försöka göra en ny idag hade jag tänkt.

SJU SKISSER, SJU DAGAR - EN NY UTMANING

(Bild tagen från Kan Dee då hon samlat alla sina skisser hon gjort under en vecka)

Jag var inne på Kan Dee´s blogg och bläddrade mig bak i tiden och då fick jag syn på när hon ritade en skiss varje i en hel vecka och hur roligt kan inte det bli?! Så jag tänkte att jag också ta mig ann den utmaningen och det börjar nästa vecka (Måndag). Kan ju inte lova att det blir bra direkt men jag ska verkligen försöka! Tänkte jag skulle försöka rita en skiss på mellan tjugo och trettio minuter och jag lovar att jag ska lägga upp resultatet hur mycket jag än hatar dom.
Låter detta som en rolig grej?!

STEP BY STEP: LÄPPAR


Här kommer en Step By Step på hur jag tecknar läppar. Läppar är nog det jag tycker är allra roligast att göra plus jag har utvecklas en hel del om man kollar på mina teckningar för innan tecknade jag inte alls läppar så här men tycker verkligen jag har hittat mitt sätt och är nöjd med de. Ett litet tips är att fylla i läpparna med Svart Bläck eller med en tunn tuschpenna som jag valde att göra här för då sticker läpparna ut lite extra vilket jag tycker är snyggt.

NU ÄR TAVLAN HELT FÄRDIG


Här kommer två bättre bilder på tavlan, den jag la upp igår var inte den bästa plus den speglade sig rätt mycket så var svårt att se så därför kommer här två lite bättre bilder. Nu har tavlan hyfsat rak också och jag längtar tills den kommer upp på väggen! Varje gång jag kollar på tavlan blir jag riktigt sugen på att måla en ny, den är ju bra men har ju bestämmt mig för att vänta plus hade velat göra en blyerts teckning imellan.

EN LITE UPPDATERING PÅ HEADERN

Jag har gjort en lite uppdatering på headern som jag hoppas ni ser.. den är lik den andra men som sagt uppdaterad. Den blev kanske inte lika färgglad men endån färgglad?!! Får se hur länge jag har denna.. kanske bytar snart igen men tycker det är roligt att byta lite då och då.

Nu tänkte jag att jag skulle göra en ny övning i min bok, så får vi se hur det går. Jag kanske gör den som en Step By Step eller så visar jag bara upp resultatet senare/imorgon. Får se hur jag gör helt enkelt. Tänkte att de var kanske hög tid att ha en ny tävling snart?! .. eller vad säger ni?


Bjuder på en bild som jag bla tog till min header, älskar att fota
färgpennor med spetsen upp.. blir så härligt!

STEP BY STEP: BAKSIDAN AV EN TRÖJA

Här kommer den första Step By Step detta året plus det var länge sedan jag körde en sådan här.. måste skärpa mig och göra fler känner jag. Jag bläddrade igenom min teckningbok och fick syn på en övning där man skulle teckna veck i tröjor och så.. så tänkte det kan jag göra men de gick väl kanske inte riktigt så bra. För syns det att de ska vara baksidan av en tröja? Jag kan se de men det är för jag vet vad det ska föreställa.. så frågan är ju, ser ni vad det ska föreställa?!


(Jag tog bort de andra Step By Step för jag tänkte jag skulle fixa nya så var inte oroliga.. det kommer nya för de som la uppe så tecknar jag inte längre)


SITTER OCH GÖR EN ÖVNING..


Just nu sitter jag och gör en övning i min teckningsbok.. jag tar blite bilder då och då som jag sedan tänkte vissa upp som Step By Step. Det går väl hyfsat än så länge men är inte färdig än så mycket kan hända ännu.

(Kass bild, de andra bilderna blir förhoppningsvis bättre)

MIN FÖRSTA TAVLA - RED BEAUTY



Nu under morgonen så har jag scannat in min målning i datorn och sedan lagt upp slutresultatet här i bloggen så klicka på minityren i menyn om ni vill se den bättre. Sedan har jag satt in den i en tavla blev super nöjd dock är den sne som ni kanske kan se så kan såklart ändra det. Har även signerat tavlan (syns dock inte på bilden). Nu blir det dock lunch och efter lunchen blir det fixa till tavlan och sedan ska jag börja göra lite övningar i min nya teckningsbok hade jag tänkt.

IDAG SKA DEN BLI FÄRDIG.. HAR JAG BESTÄMT!



Här ovan är en bättre bild på de nya Akryl färgerna jag köpte igår, den röda (som är ett annat märke än de andra) använde jag igår och blev supernöjd med hur färgen såg ut när jag målade och när det hade torkat. Har inte kunnit testa de andra än men det kommer. Nu ska jag fortsätta med de sista på min målning och jag har bestämt mig för att den ska bli färdig idag! Var iväg innan idag och fick tag på en ram som bilden ska vara i så hoppas det blir bra.

Vill tacka er som har svarat på min fråga än så länge och de flest vill att jag bara ska blogga om konst och det håller jag ju med om.. var ju de jag hade tänkt från början men har märkt att jag har kommit ifrån det lite men lovar er att ni ska jag skärpa mig! Det är ju faktist en konstblogg.

FRÅGA: BLOGGA OM KONST ELLER ANNAT OCKSÅ?

Nu när jag har fått lite flera som läser min blogg så undrar jag vad ni helst vill läsa om i bloggen.. vill ni läsa om bara konst då jag bloggar om allt vad konst innebär dvs: teckningar som inspirerar mig, vad jag håller på att teckna eller måla, material, We ♥ It, tips om andra konstbloggar jag läser, och massa annat som har med konst att göra. Eller vill ni att jag bloggar om konst men även lite annat dvs jag tipsar om snygga outfits jag sätter ihop, bloggar lite om mitt liv m.m. Skulle vare jätte roligt om så många som möjligt kan svara på denna frågan! BLOGGA OM KONST ELLER ANNAT OCKSÅ?




Bjuder på en av de bilder jag tog till min nya header som jag tyvärr inte har hunnit börja på än, tänkte dock ta ett par bilder till nu när jag köpt Akryl färger också och förhoppningsvis hinner jag de imorgon.

UPDATE: MÅLAR OCH FIXAR FORTFARANDE


Sitter och målar och fixar med det sista nu och förhoppningsvis blir den färdig ikväll. Ska skugga lite till i ansiktet för det blev extremt blekt nu eftersom hon har knallrött hår och så kanske förbättra på bakgrunden lite också?! Hoppas ni kommer att gilla slutresultatet!

(Vet att håret ser rosa ut på bilden men inte i verkligheten)

NYTT MÅLARMATRIAL



Är helt slut, har varit över allt för att få tag på nytt målarmatrial och till slut lyckades jag. Längst upp till vänster hittar vi en låda med 6 olika Akryl fäger: Vit, gul, Orange, Grön, Blå och Svart där det finns 75 ml i varje tub. Under Akryl fägerna hittar vi massa delar i rosa som var från början en Bath Sponge som jag har klippt i bitar (ska klippas i ännu mindre bitar) som jag använder när jag målar bakgrund på bilder. Till höger om Bath Spongen hittar vi en Röd Akryl färg där det finns 100 ml i tuben.. hittade tillslut den röda färgen jag vill ha så blev över lycklig. Sist men inte minst så fick jag tag på nya penslar som ni hittar längst till höger på bilden, 15 olika penslar så hoppas dom är bra nu. Så det är vad jag har sysslat med hela dagen än så länge.. och nu tänkte jag fortsätta med min teckning/målning.

DAGENS "ATT GÖRA" LISTA:

God morgon!
Idag har jag en del att göra..
eller ja, jag har bestämmt att
jag helst vill få detta gjort. det
allra viktigaste är såklart de
första på listan, vill verkligen
bli klar med min teckning nu
och jag tänkte köpa en ram
att ha den i och sedan ska den
upp på väggen?! Passar kanske
inte in i mitt rum så mycket
eftersom jag inte har någonting
blått eller rött men kan bli snyggt
endån. Jag vill även börja med
att fixa min nya header är trött
på den jag har nu plus är roligt
med någonting nytt. Dock
kommer den bli lik denna jag
har nu tror jag.. har inte riktigt
bestämmt mig än om jag ska
göra som ungefär den jag
har nu eller någonting annat,
det återstår att se.




VAR KÖPER DU AKVARELL FÄRGER OCH TILLBEHÖR?

Jag har fått in lite frågor om akvarell som jag tänkte svara på.
Var köper du akvarell färger och tillbehör?

Svar: Jag blev nyfiken på att måla med akvarell och önskade mig därför det i julklapp/födelsedagspresent, jag hade varit inne i affären TGR (Tiger) som är en mycket blillig affär som många av er vet. Där fick jag syn på det och eftersom jag aldrig hade testat det innan så tyckte jag det var bra att där fanns. En låda där det finns 12 olika färger med 12 ml i varje tub kostar 30 kroner. Jag fick även en Mixing Bowl från TGR som verkligen är superbra, riktigt bra kvalité så tveka inte att köp en där! Sedan har jag själv köpt mina penslar som är akrylpenslar med det funkar att måla med akvarell med dom, dock så ska jag köpa nya penslar imorgon för är bra att ha olika. Jag ska även köpa mer färg imorgon, funderar på akryl men får se.

Hoppas detta hjälpte lite, om ni vill testa akvarell så tycker jag helt klart att ni ska köpa det inne på TGR för det är som sagt billigt så det gör inte så mycket om man känner att det inte riktigt var min stil att syssla med sånt här och om ni tycker om det och vill fortsätta så kan man ju köpa de på andra ställen och gemföra vilken man tycker är bäst.


THE POWER OF THE RED HAIR


Jag har börjat med att måla håret och herregud vad jag är rädd att hela teckningen ska bli förstörd men tycker att den är helt okej än så länge. Just nu håller det på att torka så att jag kan måla allt det som redan är målat en gång till så undertiden det håller på att torka så passar jag på att ta lite nya bilder till min nya header.

TACK ALLA SOM BESÖKTE MIN BLOGG IGÅR


Igår hade jag som sagt sjukt många besökare tack vare att fina Kan Dee skrev om mig i sin blogg, det hela slutade med att 693 stycken besökte min blogg igår där hela 29 stycken la till mig på bloglovin´. Tack alla som tyckte om min blogg och jag hoppas verkligen ni stannar! Tack vare detta så hamnade jag idag som bubblare Nr 1 i konst kategorin, hur roligt som helst! Tidigare har jag legat 6:a två gånger och 7:a en gång och mitt mål var ju att någon dag hamna som nummer ett.

Idag ska jag fortsätta med min teckning, jag hoppas inte ni tycker det är tråkigt att jag bara bloggar om den just nu men jag är en person som vill avsluta det jag har börjat på innan man börjar på någonting nytt. Så därför blir det många inlägg om samma teckning och denna tar extra lång tid eftersom jag målar med akvarell. Idag tänkte jag även ta lite nya bilder till en ny header, är trött på den jag har nu och tycker det är kul om man bytar rätt ofta för det blir nästan som en helt ny blogg.

Btw, är det någon som vet varför räknaren på bloglovin´ är så seg? För det står att jag har 23 som följer min blogg när jag har 41 stycken.. lite störigt att den inte stämmer bara! Men men, jag vet iallafall att det är 41 stycken och inte 23.

MYCKET SVÅRARE ÄN VAD MAN KAN TRO


Herregud vad detta är svårt..mycket svårare än vad man kan tro, men för att vara första gången med akvarell så kanske det endån blev helt okej. De kommer ju att bli mycket snyggare när jag väl har fixat färg på håret. Jag funderar på rött härligt hår.. lite sådan sjöjungfrun över bilden?! Får se vad det blir, nu ska iallfall bakgrunden torka helt och sedan bättras på lite innan jag börjat på håret.

Jag har förresten filmat när jag målar en del av bakgrunden och förhoppningsvis blir jag nöjd med de jag filmat denna gången så att videon hinner komma upp på bloggen innan jag ångrar mig.

DET BLIR ATT FORTSÄTTA MÅLNINGEN IDAG


Idag ska jag fortsätta måla på min teckning, jag har precis ritat dit lite cirklar i bakgrunden som sedan ska föreställa typ bubblor. Men innan jag börjar med bakgrunden så blir det lite lunch. Som jag skrev igår så hade jag gjort en ny video som jag la upp på youtube igår men idag tog jag bort den innan den ens hann komma upp på bloggen för var inte alls nöjd med den. Men lovar att jag ska göra en ny idag (Kanske?!), ni kanske har lust att se när jag fixar med bakgrunden?! Ska försöka hitta ett bra ställe att ha kameran också på för just nu bara trillar den hela tiden.

Nu har jag fixat med mina teckningar som ni hittar i menyn till höger, jag har ändrat min signatur på alla bilder förutom den första jag gjorde för där ska jag även fixa med bakgrunden för är inte alls nöjd med den där är.

STORBLOGGAREN OCH KONSTNÄREN KAN DEE



Alltså jag kan verkligen inte förstå detta.. hur mycket jag läser det om och om igen så känns det som jag drömmer. Inatt innan jag skulle sova så gick jag in på min blogg och ser att jag helt plötsligt har 20 som följer mig via bloglovin´och det första jag tänker är "Men någonting måste vara fel.. är detta min blogg?!". Så jag loggar in på min blogg för att kolla statistiken och det är 85 stycken som varit inne på min blogg och de har precis blivit en ny dag, hur är detta möjligt? Så min första tanke är att jag finns med någonstans på bloglovin´, men nej jag finns inte alls med som blubblar eller någonting. Så går jag in på blogg.se för att se om jag kanske finns på deras framsida.. nej inte det ihäller. Men gud vad konstigt, var kommer alla besökare ifrån om jag inte finns men någonstans?! Och då fick jag en känsla att jag skulle gå in på storbloggaren och konstnären Kan Dee´s blogg och där hamnar jag verkligen i chock tillstånd! Självaste Kan Dee har skrivit och tipsat om min blogg och detta är så sjukt stort för mig att det verkligen inte gör att förklara, för det är tack vare Kan Dee´s underbara teckningar och målningar jag ville lära mig att teckna. Tack vare henne så började jag kolla runt på tips och grunder för att börja teckna, jag startade min blogg där jag gick in med inställningen: Detta ska jag lyckas med, sedan kvittar det hur många som läser min blogg.

Min blogg har växt hela tiden, varje gång jag haft någon tävling eller så.. så har jag fått fler följare hela tiden men nu tack vare detta så har jag helt plötsligt fått elva (än så länge) nya som följer mig! Helt otroligt är detta. Och jag är så glad och tacksam att ni som läser min blogg verkligen tycker jag är duktig för att bara ha tecknat i tre månader. Jag hoppas verkligen alla nya följare stannar för att ni gillar min blogg och det jag gör, jag utvecklas hela tiden och förhoppningsvis till det bättre. Tack alla mina läsare för att ni stöttar mig i detta genom att följa min blogg och min utveckling i konstvärlden.

Vill du läsa vad Kan Dee skrev om min blogg, kika då in på hennes blogg här!

THIS IS THE RIGHT WAY


Har kommit lite längre på min teckning och är riktigt nöjd än så länge.. dock så har jag bara det jobbigaste och svåraste kvar mer eller mindre. Så de är bara till att hålla tummarna på att allt går som det ska/som jag vill. Tänkte jag skulle fixa lite med bakgrunden nu och sedan får jag jobba vidare med den imorgon. Vad tycker ni så här långt då?


(Ser ni förresten att jag ändrade på näsan och jag tycker de
blev tusen gånger snyggare, första näsan i profil)

AKVARELL OCH BLYERTS TILLSAMMANS


Det gick faktist ganska bra endån att måla med akvarell i ögat om jag får säga, blev iallafall nöjd med resultatet. Det jobbiga är att det måste torka hela tiden så får sitta med hårfönen och föna på de stället jag vill ska bli tort så det går snabbare. Jag tänkte fortsätta med att måla med lite till akvarell på teckningen, nästa steg.. läpparna. I denna teckningen hade jag tänkt blanda både akvarell och blyerts.. får hoppas det bli snyggt!

Jag har förresten spelat in en video till när jag målar ögat, ska klippa ihop den och fixa och sedan lägger jag upp den så fort den är färdig.

(Om ni undrar varför det står massa M och L i olika partier i ansiktet så är de för jag ska
veta var jag ska skugga sedan, M = Mörk och L = Ljus)

TECKNINGSKONSTENS GRUNDER


Sitter och kikar i min nya teckningsbok som jag bla fick i födelsedagspresent och herregud vad den verkligen verkar bra! Det finns verkligen allt med i den, som ni ser på bilden här ovan så börjar det med enklare saker och sedan blir det svårare och svårare ju längre in i boken man kommer. Här kommer jag verkligen lära mig massor för det står bra skrivit i boken hur man ska göra setg för steg. Förhoppningsvis kanske jag hinner börja skissa på någonting från boken redan imorgon?!
Boken heter: Teckningskonstens Grunder, En professionell guide för konstnärer av Barrington Barber.

NYTT RITMATERIAL I FÖDELSEDAGSPRESENT


Precis som jag lovade så kommer här vad jag fick i teckningsväg i födelsedagspresent igår. Längt upp till vänster hittar vi Akvarell färg som jag ska ge mig på att försöka skapa någonting med, ska bli mycket spännande att se hur det är. Under Akvarell färgen hittar vi en Blandskål till färgen. Mitt i bilden hittar vi ett ställ med 24 stycken Tuschpennor (Carioca) i olika färger, dom har en smal och en tjock spets. Under Tuschpennor ligger ett knådgummi (Faber Castell) som jag ska använda om jag tycker en del på teckningen blir för mörk. Sist men verkligen inte minst så hittar vi en bok till höger på bilden: Teckningskonstens Grunder, En professionell guide för konstnärer av Barrington Barber och den boken kommer jag verkligen få nytta av. Har inte hunnit titta så mycket i den än men det kommer och boken verkar grymt bra då allt mer eller mindre finns med i den.

MAGNETIC WEEKPLANNER, 40x60 CM


Idag fick jag tag på denna.. jag glömmer alltid saker jag ska göra så måste alltid skriva ner det på små lappar men jag blir alltid av med lapparna så när jag fick syn på denna så var jag bara tvungen att ha den. Just nu står den bara lutad mot en väg på mitt skrivbord men senare ska den upp på väggen. Detta är en Magnetic Weekplanner (40x60 cm) som man kan skriva på med en speciell penna (Dry Wipe Marker) på och man kan även sätta fast lappar/anteckningar med magneter. Så tror detta kommer att bli hur bra som helt när den väl kommer upp på väggen.

STÄDA UNDAN OCH SNYGGA TILL

Det är verkligen kaos i mitt rum.. som vanligt! Så idag
ska jag städa och snygga till här inne.. det går knappt
att sitta vid skrivbordet/arbetsbordet för de ligger massa
saker överallt.. och det ligger både julklappar och
födelsedagspressenter som jag ska packa upp eller lägga
undan. Men efter det tänkte jag att jag skulle visa lite vad
jag fick i present igår och kanske till och med börja testa
lite av det.

Bjuder så länge från en härlig bild från WE IT här till höger,
riktigt snygg bild.. eller vad tycker ni?!

Som ni kanske också ser här på bloggen så har jag ändrat
lite små saker och snart ska jag även byta ut headern igen
för det är alltid kul men en ny header lite då och då!






ETT ALLMÄNT INLÄGG OM OLIKA SAKER

Hej på er alla underbara och fina läsare, och tack till alla som har svarat på min fråga i inlägget under och de flesta (tror jag?!) tyckte mest om mitt senaste verk"Love Explosion By Lieeya" och det är själv min favorit så
det var roligt att höra. Och några av er skrev jätte gulliga och fina kommentarer som jag verkligen uppskattar, andra skrev också lite tips jag skulle tänkta på när jag tecknar vilket jag uppskattar mer än vad ni tror.. för jag har som sagt inte tecknat alls länge (Snart 3 månader) och jag vill ju bara bli bätte och bättre.

Anledningen till att jag inte alls har bloggat idag (förens nu då) är ju för jag fyller 20 år och vill såklart fira det med min familj. Det har varit en super bra födelsedag som inte kunde ha blivit bättre och jag har fått mycket fina pressenter och mer ritmaterial som jag tänkte visa upp här i bloggen imorgon. God Natt På Er!

PS: Bilden under ritade jag lite snabbt igår mest för jag var sugen på att teckna och det skadar ju verkligen inte att man över hela tiden.


VILKEN TECKNING HADE DU KÖPT SOM TAVLA?


Tänkte bara slänga in en liten rolig fråga, om jag skulle sälja mina teckningar som tavlor..
vilken hade ni då köpt och varför?


(För att se bilderna bättre så finns dom i menyn till höger så klicka där)

LIEEYA BYTAR SIGNATUR FÖR SISTA GÅNGEN!


För inte alls längesedan berättade jag att jag (Lieeya) hade bytat signatur på sin senaste teckning och skulle även för det på de andra teckningarna eftersom man ska ju ha samma på alla.. men innan jag kom så långt så bestämmde jag mig för att byta signatur igen, men denna gången för sista gången.. igår så satt jag och testade mig fram på ett papper och sedan blev jag nöjd med denna signaturen (bilden ovan) och bestämmde mig för att behålla denna. Jag scannade sedan bara in signaturen i datorn så att jag kan få samma på alla bilder. Så från och med nu är det denna signaturen som gäller.. för alltid! Så lite senare ikväll tänkte jag faktist att jag skulle ta och fixa det på alla mina bilder, dock ligger det en del jobb bakom det så får se hur pass långt jag hinner. Men vad tycker ni om min signatur? Själv tycker jag den är snygg och enkel jag blev nöjd iallafall.

DETTA ÅRET KOMMER BLI LIEEYAS ÅR

Jag har bestämmt att detta året kommer bli mitt år, jag har en del saker jag vill göra och så.. och jag ska försöka få det gjort också så får vi hoppas det går bra. Jag har bestämmt mig för att ha några "Nyårs Löften" som man brukar kalla det.

1. Jag ska utvecklas och bli bättre på att teckna, våga tänka ett steg längre och hitta min stil.

2. Jag ska testa på att måla tavlor, älskar tavlor och vill testa på att måla och skapa egna tavlor som jag sedan kanske säljer?!

3. Jag ska göra flera inlägg i kategorin "Lieeya Tecknar", där jag kommer lägga upp flera video när jag tecknar och pyslar med saker.

4. Jag vill skaffa ännu flera läsare och förbättra min blogg så den blir roligare att läsa. Jag ska skärpa mig och uppdatera lite oftare än vad jag gör!

5. Införa flera inlägg i kategorin "Snabba Skisser", vet att många har typ 5 minuter skiss. Kanske någon typ som det?!

Här är fem saker jag vill uppfylla under 2012, och det börjar redan nu.. eller nej, efter den 4 Januari så ska jag börja med detta. För imorgon är det min födelsedag så då blir det tyvärr inget bloggande men det får jag ta igen senare. Sedan får ni jätte gärna komma med tip och förslag på vad ni vill se här på bloggen så ska jag försöka fixa det.

Bjuder på en snabb skissbild här till vänster, inte det bästa jag gjort men som sagt bara en snabb bild som jag slängde ihop..





GOTT NYTT ÅR ALLA UNDERBARA LÄSARE

Jag vill bara önska er alla underbara människor som läser min blogg ett Gott Nytt År, det blir bara fler och fler hela tiden som läser min blogg och det är jag super tacksam över! Ber om ursäkt för dålig uppdatering idag men har haft saker att göra och sedan när jag väl skulle blogga så krånglade datorn och det slutade med att jag var tvungen att formatera om den, men nu funkar den som den ska så imorgon kommer jag blogga som vanligt.

Hoppas ni alla fick en härlig nyår för det fick jag, tänkte slänge upp mina "nyårs löften" på bloggen imorgon så kika in då. Och jag vill också påpeka att jag ligger igen för tredje gången som bubblare under kategorin konst, dock som nummer 7 denna gången (de andra gångerna som nr 6) men jag är lika glad för det!


Bjuder på en härlig bild från WE IT